Het Festivalvirus

Festivals: een ware beleving!
Zomer; bij mij roept deze tijd van het jaar een reeks van gedachtes op. Genieten van een welverdiende vakantie, barbecueën met vrienden, terrasjesweer, vrolijke gezichten en veel buiten zijn. Deze combinatie van ontspanning en genieten komt samen in een soort evenement dat ik een warm hart toedraag: het festival. Een ultieme gelegenheid om bij te komen van een stressvol jaar.

Het festivalseizoen is in volle gang. Er zijn diverse festivals in het hele land. Van Dance Valley, Zand, Loveland, Palm Parkies, Mysteryland tot Lowlands. Iedereen die wel eens bij een festival is geweest, zal het beamen: festivals zijn een beleving!

Typerend voor festivals is het buiten genieten van muziek, optredens van vele verschillende artiesten, DJ’s of bandjes, ontspannen sfeer, spectaculaire licht- en techniekeffecten en alom levendigheid en gezelligheid. Al deze aspecten samen zorgen ervoor dat je je als festivalganger waant in een andere wereld, waarin iedereen hetzelfde gestemd is. Met als resultaat dat je met een goed én positief gevoel huiswaarts keert.

Achter de schermen is een nauwkeurige voorbereiding noodzakelijk. Het uitdenken van een nieuw concept, locatie bepalen, vergunningen regelen, samenwerkingspartners zoeken en de juiste line-up bepalen. Zodra al die zaken geregeld zijn, komen de praktische zaken aan bod: bepalen van het techniek- en lichtplan, bedenken en regelen van de decoratie, plattegronden intekenen, ontwikkelen plus uitzetten van marketing- en communicatie-uitingen en tevens in gang zetten van de kaartverkoop. Dan is het uitkijken naar die dag, de dag dat het festival plaatsvindt.

Waar we al het voorwerk als eventorganisator voor doen, is de ervaring en beleving die we mee willen meegeven aan onze gasten. Dat we de gasten een unieke ervaring meegeven. Het enthousiasme terugzien in fotomomenten, vrolijke gezichten en filmpjes die zij maken en deze vol trots delen met familie of op social media. Dan weten we, het is geslaagd.

Eerlijk is eerlijk, ook bij Chapeau Events Group is het festivalvirus gaan kriebelen. Dit jaar gaan wij er ook voor. We bijten de spits af met Lost Memories Festival op 19 september en Just Dance Outdoor op 26 september. Nu is het voor ons wachten tot deze dagen aanbreken.