Vitaal ondernemen geeft nieuwe energie

evnementen ondernemen

De lente is in volle gang. Tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Ik kan er echt naar uitkijken om op mijn racefiets te springen en een grote ronde te maken met m’n fietsmaten. Als ik op de fiets zit, merk ik dat ik zaken met een andere blik bekijk, doordat ik tussentijds mijn hoofd lekker leeg kan maken. Als ik dan weer thuis kom, voel ik me helemaal opgeladen met nieuwe energie. Ik kan er dan weer echt een paar dagen tegenaan.

In de eventbranche waarin ik werk, is het logisch dat je onregelmatige tijden werkt en veel weekenden en avonden meedraait. Vaak zijn we laat klaar met werken en wil je aan het eind van de avond de werkdag nog even gezellig afsluiten. Je ben dan snel geneigd om een drankje te doen en de frituur nog eventjes aan te zetten. Heel gezellig natuurlijk, maar nadelig voor de vitaliteit.

Als ondernemer ben je ook verantwoordelijk voor het stimuleren van de vitaliteit van je medewerkers. Het aanbieden van een alternatief op de vette hap is hierbij een stap in de goede richting. Zelf heb ik wel een paar ideeën daarover, zoals energierepen, fruit en andere gezonde tussendoortjes die erg lekker zijn tijdens of na een dag/avond hard werken.

Ook kom je als ondernemer met grote regelmaat in aanraking met netwerkborrels. Wat in praktijk vaak neerkomt op bier en bitterballen. Lekker natuurlijk, maar niet drie keer per week. Zou ook dat netwerken niet gezonder en vitaler kunnen? Voor de innerlijke mens kan ook een lekkere zomerse smoothie, sushi of een salade-shaker geserveerd worden in plaats van die bitterbal uit het vet. Al is het tijdstip waarop je iets organiseert dikwijls wel bepalend. Wanneer je overdag iets plant, biedt het meer kansen om andere activiteiten of hapjes en versnaperingen te bieden. Paul Stekelenburg van Otekst, is hier al op ingehaakt. Hij zette: ‘De Beweging’ op; een georganiseerde netwerkwandeling in een bosrijke omgeving. De volgende editie vindt plaats op donderdag 2 juni 12:00 uur en is in combinatie met een gezonden lunch. Zie De Beweging voor meer informatie. Zo kan netwerken natuurlijk ook!

Dit zijn slechts een paar ideeën met betrekking tot vitaal ondernemen. Eigenlijk ben ik ook benieuwd wat andere ondernemers doen om hun mensen en bedrijf vitaal en gezond te houden. Mag ik jouw reactie ontvangen wat voor ideeën jij hebt?